Mededeling van de gemeente

Zwerfafval in onze buurt 
Een van de meest gehoorde klachten in onze buurt gaat over zwerfvuil dat door onze buurt rond waait en in bermen, tuinen of op pleinen achter blijft. Eigenlijk komt dit vuil niet uit andere buurten aanwaaien, maar het stoort ons wel dat het er is.
Een aantal instanties in onze buurt wil er aandacht aan schenken en er voor zorgen dat dit afval opgeruimd wordt en onze buurt er netjes uitziet, maar nog belangrijker; dat er een bewustwording komt dat men klein afval in de openbare prullenbakken kan deponeren of mee naar huis kan nemen. In ieder geval niet gewoon op straat gooien. De basisschool, de woningcorporaties, buurtbeheer en de gemeente gaan dit jaar een gezamenlijke opruimactie houden. Daarover zal te zijn er tijd nog meer over bekend gemaakt worden.
Echter; u kunt nu zelf hier al iets aan doen. De gemeente Heerlen stelt gratis materialen ter beschikking aan mensen die bijvoorbeeld regelmatig een rondje door hun straat willen gaan om zwerfvuil op te ruimen en de gemeente zorgt er ook voor dat dit afval bij het milieupark terechtkomt. Dat verzamelen kan individueel of met een team. Kinderen (4-12 jaar) die hier aan deelnemen, worden de “Helden van Heerlen” genoemd en zij ontvangen als beloning stickers waarmee ze gratis naar de bioscoop kunnen of waar ze in bepaalde winkels iets mee kunnen kopen. Er zijn in Heerlen al zo’n 800 mensen die hier aan mee doen en hun buurt schoon houden. Voor meer informatie kunt u terecht via www.heerlen.nl/schoonmaakactie-aanmelden.html

Mocht u echter een grotere partij of dumping aantreffen, dan kunt u dat gelijk melden bij de gemeente Heerlen via www.heerlen.nl/meldingen.html
Er wordt u dan gevraagd een beschrijving van het geconstateerde te geven, een foto ervan te maken en de locatie door te geven. Wilt u een terugkoppeling, dan kunt u uw telefoonnummer en emailadres achter laten. U wordt dan op de hoogte gesteld van wat er met uw melding gebeurt.