NieuwSweg

Voor 2003 werd er in Zeswegen een wijkblad uitgegeven door Moedercentrum de Heksenketel. In Nieuw Husken werd het wijkblad van de Wijkraad Nieuw Husken verspreid.
In 2003 werd door een aantal buurtbewoners het initiatief genomen om te komen tot één buurtblad voor geheel Zeswegen-Nieuw Husken. Er werd een flyer verspreid waarop bewoners ideeën konden aangeven voor een logo en een naam voor het blad. Met deze input verscheen na 2 vergaderingen medio 2003 al de eerste editie. Het blad verscheen sindsdien minimaal 4 keer per jaar. De meest recente editie zie je hieronder. Klik op de afbeelding om de Niewsweg te downloaden.

De naam NiewSweg is een samentrekking uit de woorden NIEUW husken en zeSWEGen, en is tevens een manier om nieuws te verspreiden. In het logo wordt het stratenplan van Zeswegen en Nieuw Husken verbonden door de Watertoren waaraan wij van veraf al kunnen herkennen waar onze weg naar toe moet leiden.
In eerste instantie werd Michel Stultiens, die ervaring met drukwerk had, bereid gevonden om te zorgen voor de layout. Het blad werd toen nog gedrukt met een drukpers; een eerste drukgang in zwart en een tweede drukgang met de steunkleur groen. Een heel precisiewerk destijds. Vanwege gezondheidsklachten van Michel Stultiens heeft John Scheepers, naast de eindredactie, ook de layout verzorgd van 2005 tot en met 2009. In 2010 hebben we Monique Vossen (www.epicsdesign.nl), die ook een professionele achtergrond in de grafische wereld heeft, bereid gevonden om de layout weer op een krachtige manier aan te pakken. De NieuwSweg kreeg toen een nieuwe look, waarbij het logo en de opmaak flitser en duidelijker werden.
Aanvang 2015 zijn we overgestapt op een andere drukker, waarbij het blad in kleur werd verzorgd. Sindsdien hebben we vaker te horen gekregen dat Zeswegen-Nieuw Husken het mooiste buurtblad van Heerlen heeft.

Meer voorgaande edities zijn hier te downloaden:

Winter-editie 2023, Zomer-editie 2023, Lente-editie 2023, Winter-editie 2022, Herfst-editie 2022, Zomer-editie 2022, Lente-editie 2022, Winter-editie 2021, Herfst-editie 2021, Zomer-editie 2021, Lente-editie 2021